Waarom zijn houten horloges duurzaam?

Houten horloge heren

Tegenwoordig zijn mensen zeker op de hoogte van het soort horloges dat voor hen beschikbaar is. Als het gaat om het kiezen van een nieuw accessoire voor hun polsen, lijkt het hetzelfde te zijn met houten horloges. Er zijn veel mensen die niet om hen geven. Maar het feit is dat het een persoonlijke keuze is. Als je niet van een houten horloge heren houdt, prima. Je mist niets omdat je ze gewoon niet leuk vindt.

Als je ze leuk vindt, moet je je beslissing niet door anderen laten beïnvloeden. Het zal je verbazen hoeveel mensen dit soort horloges graag dragen.

Als u nog steeds een houten horloge wenst, moet u eens kijken naar enkele van de vele aantrekkelijke eigenschappen die ze te bieden hebben. Deze horloges hebben in de eerste plaats echt hout. Zolang je er goed voor zorgt, gaat je horloge jaren mee. Het hout is vaak afkomstig uit duurzame bronnen om milieuvriendelijk en milieubewust te zijn. Deze horloges zijn ook veel lichter dan die van andere materialen. Dit biedt veel comfort bij het dragen. U zult na verloop van tijd minder polsvermoeidheid ervaren dan andere soorten horloges. Daarnaast draagt ​​het lichte gewicht van hout bij aan lage verzendkosten.

Het gewone houten horloge gebruikt dezelfde interne mechanismen als metalen horloges. Dat betekent dat de pakkingen, wijzerplaten, tandwielen en veren aan de binnenkant van dezelfde materialen zijn gemaakt, waardoor u dezelfde betrouwbare prestaties krijgt als metalen horloges. Het enige verschil is dat de buitenkast en armband van hout zijn, wat veel van de hierboven genoemde voordelen biedt. Het hart van de houten horloges van Sano wordt gevormd door het hoogwaardige Japanse quartz uurwerk – Miyota 2035. Het kan zijn dat je af en toe een houten polshorloge ziet met daarin ook houten onderdelen. Deze houten horloges zijn prachtig van ontwerp, maar hebben een kortere levensduur en zijn veel moeilijker te repareren dan een traditioneel houten horloge met een houten kast en band. Over het algemeen hangt de duurzaamheid van een individueel houten horloge af van de houtsoort waaruit het is gemaakt:

Bamboe

Bamboe is een populaire keuze voor houten horloges vanwege de snelle en duurzame groei, lichtgewicht materiaal en gemakkelijke verwerking. Hoewel het niet de meest duurzame houtsoort is, is het gemakkelijk te vervangen en voelt het zacht aan.

Esdoorn

Esdoorn is het meest populaire hout, geprezen om zijn duurzaamheid bij het maken van horloges. Doorgaans worden harde esdoorn en suikeresdoorn beschouwd als de meest duurzame houtsoorten die horlogemakers kunnen gebruiken. Gecombineerd met een unieke romige kleur en gladde nerf, is het een populaire keuze voor modeflexibiliteit.

Ebbenhout

De ebbenhouten boom wordt meestal gevonden in Oost-Afrika, hoewel hij ook gedijt in Zuidoost-Azië als een ondersoort die bekend staat als Ceylon-ebbenhout. Het kernhout is pikzwart, terwijl het spinthout licht en duidelijk is. Ebbenhout is een van de duurste houtsoorten op de markt. Ebbenhout is extreem dicht, sterk en stijf, waardoor het moeilijk te hanteren is. Ebony maakt gereedschap bot en kan door zijn olieverzadiging problemen met het plakken veroorzaken. Dit hout wordt gewaardeerd om zijn duurzaamheid en glanzende uitstraling.

Zebrahout

Zebrawood dankt zijn naam aan de zwartbruine strepen die door het bruine of witte hardhout lopen en lijken op de strepen van een zebra. Het hout is inheems in West-Afrika, met name de Democratische Republiek Congo. Zebrawood onderscheidt zich van de andere soorten die houten klokken maken door zijn grove structuur en open, verspreide poriën. Bij het verwerken van hout treedt versnippering op vanwege de verstrengelde nerf. De speciale strepen van dit hout zijn de belangrijkste reden voor het gebruik in uurwerken.

Walnoothout

Walnoothout heeft een rijke kleur, exotische textuur en strakke nerven, waardoor het zeer wenselijk is voor een duur ogend houten polshorloge dat de bank niet zal breken. In tegenstelling tot de meeste andere houtsoorten, wordt walnoot lichter van kleur naarmate het ouder wordt.

Sandelhout uit India

Indisch sandelhout, een kleine tropische boom die endemisch is in Zuidoost-Azië, is een soort sandelhout. Het wordt al generaties lang gebruikt in de oosterse geneeskunde en religie en wordt niet alleen gewaardeerd om zijn essentiële oliën, maar ook om zijn kenmerkende aroma dat blijft hangen lang nadat de boom is gekapt. Dit hout is ook belangrijk in veel oosterse religies en wordt gebruikt voor verschillende ceremonies in het hindoeïsme, jaïnisme, boeddhisme en zoroastrisme. Vanwege zijn legendarische uiterlijk worden rode sandelhoutsoorten het meest gebruikt bij het maken van horloges.

Waarom zijn houten horloges duurzaam?
Schuiven naar boven