Trouwringen goedkoop of duur?

Gouden ringen

Een van de belangrijkste vragen over het onderwerp: hoe duur zijn de trouwringen? Zijn trouwringen goedkoop of moet je een fortuin uitgeven? Het antwoord is: er zijn goedkope trouwringen, maar zoals bij alle zijn er natuurlijk ook de luxe uitvoeringen. Het hangt dus echt af van wat uw budget toelaat en hoeveel u wilt investeren.

Doorslaggevend voor de prijs is zeker de materiaalkeuze, maar ook de soort bewerking is van belang. U kunt goedkope trouwringen krijgen, bijvoorbeeld van roestvrij staal of zilver of heel eenvoudige modellen tot 300 euro per ring.

Het hangt dus een beetje van je smaak af. Witgoud met diamant is vanzelfsprekend wat duurder dan gladde gouden ringen.

Als u trouwringen met diamanten wilt, hangt de prijs ook af van de helderheid, de grootte en het aantal diamanten. Natuurlijk moet je wat dieper in je broekzak graven. Aangezien de bruidsring vaak wat complexer is, zie je dit natuurlijk ook terug in de prijs. Mijn ring was bijvoorbeeld twee keer zo duur als die van mijn man. Gemiddeld besteden de meeste bruidsparen in totaal zo’n 800-1500 euro aan hun trouwringen.

Trouwringen kopen en graveren

Een bijzonder mooi hoogtepunt van de trouwringen is de gravure aan de binnenkant van de ringen. We besloten ook om de trouwringen te graveren en kozen de naam van de partner. Ik heb bijvoorbeeld “voor eeuwig jouw Martin” in mijn eeuwigheidsring en zijn naam is in mooi cursief geschreven.

Er zijn verschillende spreuken op trouwringen, maar de meest populaire zijn bijvoorbeeld de trouwdatum of datum van ontmoeting, de twee letters verbonden met een klein hartje of kleine spreuken zoals wij die hebben. Houd er zeker rekening mee dat hoe kleiner en smaller de ringen, hoe minder tekst er in past. Vaak kunt u ook het lettertype kiezen of zelfs uw eigen handschrift gebruiken voor de gravure. Dit is bijzonder mooi.

Er zijn ook creatieve opties, zoals het graveren van de vingerafdruk van uw partner of het gebruik van een superscript-inscriptie die een afdruk achterlaat wanneer u de ring verwijdert.

Voor wat d´het graveren, niet alle juweliers doe dit gratis, bij sommige komt er nog een extra rekening.

Trouwringen goedkoop of duur?
Schuiven naar boven