Rotan meubels

Setje

Of het nu binnen of buiten is – met zijn elegante natuurlijkheid zien rotanmeubels er zowel in de tuin en op het terras als in uw eigen woonkamer geweldig uit. Niet voor niets zijn rotan meubelen momenteel erg trendy. Naast dat ze er goed uitzien, zijn ze ook nog eens gebruiksvriendelijk. Maar van dit meubel kun je alleen lang genieten als je bij de aankoop alles goed doet en weet hoe je met het materiaal om moet gaan. Bovendien moet elke koper zich bewust zijn van het verschil tussen natuurlijk rotan en polyrotan.

Rotan meubelen bij aankoop: let op kwaliteit!

Bij rotanmeubels voor buitengebruik, zoals bijvoorbeeld van Garden impressions, is het vooral belangrijk om aandacht te besteden aan speciale coatings. Eigenlijk is rotan als natuurproduct niet gemaakt voor buitengebruik, daarom is het des te belangrijker dat de nieuw aangeschafte meubelen een goede vocht- en zoncoating hebben. Dit kan een plastic of waslaag zijn die de delicate rotanvezels beschermt. Als deze bescherming ontbreekt, zullen weer en wind de structuur van de rotan meubelen aantasten en zal het zijn kleur verliezen en poreus worden. Om ervoor te zorgen dat de meubels niet slechts enkele jaren meegaan, is een dergelijke coating essentieel. Om het meubel zo goed mogelijk te beschermen wanneer het in de winter niet in gebruik is, dient bij aanschaf ook een hoes te worden aangeschaft. Heeft u echter een kelder of een tuinhuisje met voldoende ruimte voor de meubels, dan kunt u deze daar het beste op een beschutte plaats opbergen. Daarentegen zijn meubelen van polyrattan makkelijker te onderhouden, maar daarover straks meer.

Let bij het kopen van rotanmeubels ook op de verwerking en verbinding van de afzonderlijke rotanelementen. Verbindingen van houten deuvels en haringen spreken voor een goede en duurzame kwaliteit. Als er daarentegen ijzeren spijkers werden gebruikt, blijf je liever met je handen van dit meubel af. De nagels verkleuren en roesten snel. Het is daarom de moeite waard om op internet te informeren naar goede prijs-kwaliteitverhoudingen voordat u de rotanmeubels die in de winkel worden tentoongesteld, kunt testen om te zien of u het zittend leuk vindt.

Voor- en nadelen van rotanmeubels

Rotanmeubels maken niet alleen indruk met hun moderne design, maar zijn ook voor veel huishoudens de juiste keuze. Met de juiste zorg bieden ze vooral voordelen en overtuigen ze niet alleen door hun uiterlijk in vergelijking met andere materialen.

De voordelen

  • een goed alternatief voor hout en kunststof
  • zeer licht en toch extreem stabiel
  • nobele en stijlvolle uitstraling
  • Materiaal met een licht glanzende glans
  • Langdurig als een hoogtepunt in huis met de juiste zorg

De nadelen

  • kwetsbaar voor natte omstandigheden
  • Snelle verkleuring en uiteindelijk rotten van het rotan als er niet voor wordt gezorgd

Rotan vs Polyrattan

Echt rotan is een natuurproduct. Helaas is hij erg weersgevoelig en kan daarom het beste binnenshuis worden gebruikt. Tegenwoordig biedt polyrattan, dat kunstmatig wordt geproduceerd, echter een perfecte imitatie van dit natuurlijke materiaal. Dit weefsel is veel resistenter dan echt rotan en daardoor beter beschermd tegen UV-stralen en vocht. Daarom gaat het veel langer buitenshuis mee. Als je tuinmeubelen van rotan wilt kopen, kun je het beste poly rotan gebruiken. Bovendien doen ze op geen enkele manier onder voor het natuurproduct. Opvouwbare tuinstoelen van poly rattan zijn zeer snel op- en af ​​te bouwen en zijn daarom ideaal voor gebruik in de tuin. Maar als je echt stoelen van ongepeld rotan wilt, kun je ze ook met een beschermende huid kopen. Omdat regen en sneeuw ze echter langzaam oplossen, moet je bijzonder voorzichtig zijn met dit meubel en het in ieder geval beschermen tegen vocht. Wel is het zo dat meubelen zowel van rotan als van polyrattan zijn gemaakt, wat het bijzonder prettig maakt om in de tuin en in huis te gebruiken.

Rotan meubels
Schuiven naar boven