Hoe vaak moet je je spieren trainen?

Trainen

Eenvoudig spiermassa opbouwen: Met deze tips over trainingsfrequentie voor krachttraining zult u niet alleen zelf succesvol zijn, maar kunt u ze ook doorgeven aan uw klanten. Tip 1: Geef je spieren af ​​en toe de tijd om te regenereren.

De belangrijkste feiten in het kort:

  • Welke invloed heeft de trainingsfrequentie bij krachttraining op spiergroei?
  • In een wereld die steeds sneller gaat, moet de relatie tussen tijdsbesteding en inkomen kloppen
  • Met hetzelfde totale trainingsvolume per spiergroep en week maakt het aantal eenheden nauwelijks uit
  • Voor beginners zijn 2-3 trainingseenheden per week het meest logisch
  • Gevorderde atleten trainen 3-5 keer per week

De achtergrond en gedetailleerde informatie

Naast vele andere stressfactoren die het type en de omvang van de trainingseffecten bij krachttraining beïnvloeden, speelt één variabele een heel bijzondere rol in de continuïteit van de training en dus in het trainingssucces: de trainingsfrequentie. In het tijdperk van drukke mensen die naast werk, huishouden, gezin en andere verplichtingen steeds minder tijd hebben voor sport en gezondheid, is het voor veel atleten van bijzonder belang om te weten hoeveel van hun kostbare tijd ze moeten investeren om om optimale resultaten te behalen. (Lees ook: ‘Correct combineren kracht- en duurtraining’)

Gevorderde gebruikers hebben een hoger trainingsvolume nodig Om deze reden moet je, zolang je alle belangrijke spiergroepen in je lichaam in elke trainingssessie traint, tijd vrijmaken om de spieren minstens twee keer per week te stimuleren. Omdat gevorderde krachtsporters meer trainingsvolume nodig hebben om verdere spiergroei te bereiken, moeten ofwel meer trainingen per week of meer oefeningen en sets per trainingssessie worden ingepland.

Daarom ging een onderzoek van Thomas en Burns (2016) over de vraag in hoeverre verschillende trainingsfrequenties met hetzelfde totale wekelijkse trainingsvolume, d.w.z. hetzelfde aantal oefeningen, sets en herhalingen, invloed hebben op de toename van kracht en spiermassa. bij sporters met ervaring met krachttraining.

Wil je meer weten? Kijk dan eens voor en grondige analyse op https://outwork.nl/.

Hoe vaak moet je je spieren trainen?
Schuiven naar boven