Eigenschappen van een vergrootglas

Bril

Een aantal componenten dragen bij aan de prestaties van uw loep, maar voor de gemiddelde gebruiker zijn er drie hoofdkenmerken waarmee rekening moet worden gehouden.

Het klinkt misschien raar, maar het krachtigste vergrootglas is niet altijd de beste keuze. Het menselijk oog heeft een optimale kijkafstand: hoe dichter we een object bij onze ogen houden, hoe meer details we theoretisch kunnen zien, maar het wordt wazig. Hier komt het vergrootglas om de hoek kijken. Een 2x vergrootglas vergroot bijvoorbeeld een object en laat ons het zien alsof het twee keer dichter bij onze ogen is, maar het object blijft scherp. Betekent dit dat een 20x vergrootglas 10 keer nuttiger is dan onze 2x vergrootglas? Niet noodzakelijk. Door de interactie van vergroting, brandpuntsafstand en gezichtsveld zijn er grenzen aan de bruikbaarheid van een krachtige loep.

Scherpstellen?

De brandpuntsafstand van een vergrootglas is de afstand van de lens tot het object dat wordt bekeken wanneer het object in focus is. Het vermogen en de brandpuntsafstand van een vergrootglas zijn eigenlijk omgekeerd evenredig. Met andere woorden, hoe hoger de vergroting, hoe korter de werkafstand van een loep en vice versa. Voldoende bewegingsruimte onder de lens is een belangrijke overweging wanneer uw hobby of project het gebruik van gereedschap vereist, en is een van de redenen waarom een ​​hogere vergroting niet altijd een betere keuze is.

Gezichtsveld

Gezichtsveld verwijst naar de grootte van het gebied dat in focus is wanneer het door de lens van een vergrootglas wordt bekeken. Net zoals de brandpuntsafstand omgekeerd evenredig is met de vergroting, is het gezichtsveld dat ook. Hoe groter de kracht van een vergrootglas, hoe kleiner het gezichtsveld. Dit betekent dat je met een hogere vergroting meer detail kunt zien, maar alleen over een relatief klein gebied. Over het algemeen is een 2-3X-loep met een groter gezichtsveld beter voor scanactiviteiten zoals lezen, terwijl het kleinere veld dat bij een hogere vergroting hoort, beter zou zijn voor het inspecteren van fijne details.

Kies het juiste vergrootglas volgens uw behoeften. Of vertel ons uw wensen, wij adviseren u de meest geschikte loep. 2 soorten vergrootglazen bijvoorbeeld. Met uw handen vrij om te werken, is de handloep ideaal voor professionals in de kunstnijverheid, hobbyisten, juweliers, modelmakers, enz. De staafloep heeft een vergrotend effect wanneer u een kant aanraakt, zodat u nauwkeurig de gerichte lijnen van tekst zonder de gelezen regels verkeerd te lezen. Mensen die cijfers bestuderen, zullen ze onmisbaar vinden. Omdat het plat op het papier ligt, wordt het uit de vrije hand gebruikt.

Eigenschappen van een vergrootglas
Schuiven naar boven