Een huis aankopen makkelijker maken

Een huis aankopen makkelijker maken

Je hebt besloten, dat je een woning wilt gaan kopen, daarin heb je de mogelijkheid om het natuurlijk allemaal zelf te regelen, maar je kunt ook een huis aankopen makkelijker door te kiezen voor een aankoopmakelaar. Deze partij kan je alles vanaf het eerste moment helemaal uithanden nemen, waardoor je minder koopstress ervaart, gedurende het aankoopproces van een eventuele nieuwe-woning. Het kan een behoorlijk lastig proces zijn op het moment, dat je hier nog geen voldoende ervaring mee hebt, maar ook voor de al wat ervarene huizenkopers, is het alsnog iets wat een behoorlijke belasting kan worden.

Daarom gaan wij alles betreft: de aankoopmakelaar voor je op een rijtje zetten.

Hieronder lees je er meer over:

Huis aankopen? Dit is de werkwijze van een aankoopmakelaar

Je hebt besloten, dat je een huis aankopen wilt, via een aankoopmakelaar, maar wat komt hier eigenlijk allemaal bij kijken? En hoe gaan zij te werk? Allereerst, dien je je in te schrijven bij deze partij, waar je vervolgens alle wensen kunt doorgeven, zodat zij ook weten waar ze naar moeten zoeken. Heb je misschien toch zelf al iets gevonden? Dan kun je dit natuurlijk ten alle tijden doorgeven aan de aankoopmakelaar. Waarna zij er vervolgens gelijk bovenop kunnen duiken, want snel reageren, is immers uiterst cruciaal in het vinden van een woning.

Zijn alle plooien glad gestreken bij een huis aankopen? Dan is het tijd om de bezichtiging in te plannen, uiteraard kun je dit ook laten doen door de aankoopmakelaar, waarna vervolgens in overleg met jou een datum kan worden geprikt. Je kunt, dan ook overleggen, of je bijvoorbeeld: een bouwtechnische keuring wilt laten uitvoeren door een inspecteur, of dat je misschien toch via de notaris enkele ontbindende voorwaarden in het koopcontract wilt laten opnemen door de notaris.

Daarnaast, is het ook mogelijk om de onderhandelingen door de notaris te laten doen. Zeker op het moment, dat je het lastig vindt om voor jezelf op te komen in het geval van onderhandelen. Wanneer je een aankoop makelaar inschakelen gaat.

Weet je dus zeker, dat je wordt geholpen door een partij, die veel ervaring heeft. En weet of een bepaalde prijs realistisch is, of misschien juist niet. Is het bod akkoord? Dan zal de aankoopmakelaar, ook alle gemaakte afspraken m.b.t. het koopcontract voor je op papier zetten, waardoor je niet voor verrassingen kom te staan. Ook zal deze partij de overeenkomst met je doornemen en deze vervolgens doorsturen naar de door jou gekozen notaris. En kunnen zij nog helpen bij het rondmaken van de financiering, tot aan de uiteindelijke sleuteloverdracht.

Huis aankopen? Hierom kies je voor een aankoopmakelaar

We kunnen, dus concluderen, dat een huis aankopen prima kan met een aankoopmakelaar, uiteraard kost dit je wel wat extra’s, maar dan weet je ook zeker, dat je goed wordt geholpen.

Zij nemen je namelijk stap- voor-stap alles uithanden, waardoor je eigenlijk vrijwel achterover kunt zitten. Dit moet je natuurlijk niet te letterlijk nemen, want je moet wel zelf actief je best blijven doen en de aankoopmakelaar ondersteunen, waar nodig is.

Veel succes!

Een huis aankopen makkelijker maken
Schuiven naar boven