De voordelen van een groupage zending

De voordelen van een groupage zending

Ben je van plan binnenkort goederen naar het buitenland te vervoeren? Dan komt daar natuurlijk genoeg bij kijken, echter heb je in het transporteren, dan ook ontzettend veel mogelijkheden. Waardoor sommige ondernemers een beetje verdwaald raken in welk transportmiddel, of welke transporttype geschikt is voor hun bedrijf. Maar heb je wel eens van het fenomeen groupage zending gehoord? Dit is ideaal voor kleine ondernemers, wanneer zij minder grote zendingen willen versturen. Maar wat is groupage? En welke voordelen zitten er aan vast?

Daarover vertellen wij je in ons artikel meer, zodat jij je nooit meer zorgen hoeft te maken over het transport.

Hieronder lees je er meer over:

Groupage zending? Wat is het precies?

Je hebt besloten over te gaan op een groupage zending, maar hoe werkt dit nou precies? En wat is het exact? Simpelweg, is groupage een transportmiddel wat kan worden ingezet om kleinere verzendingen samen te voegen tot één grote zending. Vaak is dit voor kleinere ondernemers één erg mooie uitkomst om kosten te besparen. En daarnaast, is het ook vele malen efficiënter, zo kan er namelijk in één keer meerdere zendingen worden verzonden naar het buitenland. Dit maakt transporteren voor kleine ondernemingen, dan ook mogelijk. En d.m.v. groupage wordt de drempel verlaagd, zodat deze mensen sneller voor deze logistieke oplossing zullen kiezen.

Een groupage zending kan op twee-manieren worden getransporteerd, dat is mogelijk via: wegtransport, dan wordt het ook wel LHT-transport genoemd, of een deeltransport. Wegtransport leent zich hier namelijk perfect voor. Een vrachtwagentrailer kan namelijk worden ingericht, zodat er meerdere zendingen, vanuit verscheidene opdrachtgevers kunnen worden vervoerd. Wat zich resulteert in één route die niet gelijk van a naar b loopt, maar bij meerdere adressen stopt. Hierdoor kan het wat langer duren, voordat het aankomt op de bestemming.

Heb je een zeevracht? Dan wordt het een LCL-transport genoemd door de vervoerders. Dit werkt hetzelfde als de wegvariant, maar deze containers dienen wel naar hetzelfde land te gaan, waar het vervolgens kan worden verwerkt. De containers worden dus met meerdere zendingen gevuld wat onder streep erg veel kan schelen.

Dit zijn de voordelen van een groupage zending

Zoals we hierboven misschien al een klein beetje hebben verklapt, is het kiezen voor een groupage zending. Erg efficiënt ben je bijvoorbeeld: een ondernemer binnen de E-commerce? Dan heb je continu te maken met kleine verzendingen. Wanneer je hier continu een volle containers of een volle trainer voor moet afhuren, dan kan dit erg gaan oplopen in de kosten. Waardoor je eigenlijk met een logistiekprobleem voor jezelf zit opgezadeld.

Groupage kan hierin een grote rol spelen om dit te voorkomen, zo kun je alsnog kleine zendingen doen, maar betaal je niet voor de gehele trailer of container. Dit is zéér efficiënt en je bespaard hiermee veel kosten.

Veel logistieke partners bieden deze vorm van transport, dan ook aan om ook kleine ondernemers aan zich te binden. Dus wij adviseren: om vooraf goed te informeren bij jouw partner, of dit mogelijk is.

Wij wensen je veel succes met het vervoeren van jouw vracht!

De voordelen van een groupage zending
Schuiven naar boven