De terrasverwarmer – gasgestookte warmtestralers voor gezellige avonden

Terras heater

Terrasverwarmers op gas zijn doorgaans 1,5 tot 2,3 meter hoog. De gasfles bevindt zich dicht bij de grond en is verborgen achter een beschermkap.

De uitwisseling gebeurt in een paar eenvoudige stappen. Draai de kraan op de gasfles open voordat u de kachel aanzet. U kunt dan de vlam aansteken. Zoals alle gaskachels verwarmt ook deze warmtestraler de omgevingslucht. Om ervoor te zorgen dat de energie niet ongebruikt ontsnapt, is het voordelig om deze te gebruiken op een overdekt terras of een aan de zijkanten afgesloten terras. Zorg er echter voor dat er voldoende minimale afstand is tot brandbare voorwerpen. Overeenkomstige informatie vindt u in de bedieningsdocumenten van de betreffende fabrikant. De overkapping is bij de meeste apparaten verplicht vanwege de bescherming tegen regen.

Zo bespaar je gas met de terrasverwarmer

Een nadeel van gaskachels voor op het terras is het relatief hoge energieverbruik. Ondanks een beschermende behuizing gaat er relatief veel warmte verloren, wat vooral bij veelvuldig gebruik een negatief effect heeft.

Gebruik elektrisch aangedreven heater een als terrasverwarming Als de terrasverwarmer op elektriciteit werkt, zitten er binnenin verwarmingselementen die door de elektriciteit gaan gloeien. Door deze warmte warmt de omgeving op. Omdat de apparaten bedraad zijn, zijn ze bijzonder geschikt voor vaste installatie, bijvoorbeeld in de serre of op het overdekte terras. Let op de informatie in de gebruiksaanwijzing. Het kan vaak ook binnenshuis worden gebruikt. Als u af en toe in de garage aan uw auto werkt of als u een werkplaats heeft ingericht, kunt u daar ook gebruik maken van de terrasverwarmer.

De stroomvoorziening is elektrisch, daarom is een geschikte stroomaansluiting in de buurt nodig. Het gebruik van een verlengkabel moet voldoen aan de geldende veiligheidsvoorschriften. Let op de topprestatiecijfers. Een eenvoudig huishoudelijk stopcontact is niet voldoende voor bijzonder krachtige apparaten. Hier zijn sterkere verbindingen nodig.

Effectief en comfortabel: infraroodstralers voor op het terras Een terrasverwarmer met infraroodstraling wordt als energiebesparend beschouwd. Het verwarmt niet de omringende lucht, maar de objecten in de buurt. Ga bij de kachel zitten, voel de aangename warmte en geniet van de avond. Voor de terrasverwarmer is een stroomaansluiting nodig.

De meeste apparaten zijn geschikt voor wand- of plafondmontage. Ze worden op een hoogte van ongeveer 2,50 meter opgehangen en naar beneden gericht. Hierdoor is het mogelijk om met een apparaat van zo’n 50 centimeter grote gasten die aan een tuintafel zitten aangename warmte te brengen.

De terrasverwarmer – gasgestookte warmtestralers voor gezellige avonden
Schuiven naar boven