Bedankje geven tijdens dag van de verpleging

12 mei, de dag van de verpleging. Een internationale dag waar de verpleegkundigen en verzorgenden in het zonnetje gezet worden voor hun hun bijdrage aan de gezondheidszorg. Medewerkers verdienen dan een cadeau in de vorm van een bedankje. Wil jij nou je collega’s bedanken voor hun inzet en harde werk? Dan is dit een goed moment!

Wat is de dag van de verpleging?

De dag van de verpleging is een dag die welbekend is over de hele wereld. Op deze dag krijgen verpleegkundigen en verzorgenden net wat extra aandacht dan anders. Deze dag draait om hen. Er worden veel activiteiten georganiseerd bij de zorginstellingen. Medewerkers krijgen vaak ook een dag van de verpleging bedankje als blijk van dank en waardering. De speciale dag laat de medewerkers inzien dat zij trots mogen zijn op hun werk en dat anderen hun werk waarderen.

Deze dag valt op 12 mei. Deze datum is gekozen, omdat het de geboortedag van Florence Nightingale is. Zij was een Brits verpleegkundige en zij wordt gezien als de grondlegger en de pionier van de moderne verzorging.

Leuke bedankjes

Vele zorgorganisaties zetten hun personeel deze dag extra in het zonnetje. Dit doen ze door middel van een leuk bedankje na afloop van een leuke activiteit.  Door zo’n geschenk krijgen zij een extra warm gevoel van waardering. Door het goede werk dat zij allemaal verrichten verdienen zij ook wel af en toe een extraatje. Leuke voorbeelden van bedankjes zijn, bedankjes zoals, mini chocolaatjes, cadeaudoosje snoep, geurstokjes, weckpotje groen, merci, bloempotje, blikje chocolade pastilles, sweet tin, speelkaarten en nog veel meer. Allemaal kleine bedankjes, die toch een grotere betekenis hebben dan het lijkt.

Al deze leuke bedankjes heb je bij verschillende aanbieders, maar de leukste en vooral lekkerste bedankjes vind je bij bedankjes.nu

Waarom geven we bedankjes?

Je bedankt iemand, omdat je bijvoorbeeld zijn inzet op prijs stelt. Je waardeert diegene en je laat dat door een bedankje blijken. Dit stukje waardering heeft invloed op de mensen om je heen. Je kunt dus stellen dat een bedankje goed is voor je sociale leven, maar daarvoor doe je het niet. Een bedankje toont dus een blijk van waardering. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die veel dankbaarheid tonen een betere gezondheid hebben. Nog een goede reden om een bedankje te geven!

Denk er dus aan altijd een bedankje te geven als je blij bent met het werk van je collega’s. Al helemaal op de dag van de verpleging!

Bedankje geven tijdens dag van de verpleging
Schuiven naar boven