10 ideeën voor het kledingrek

Kledingrek

Wat te doen met kleding die al gedragen is en nog niet klaar is voor de wasmand? Zeg vaarwel tegen waschaos met deze ideeën… Je hebt je spijkerbroek pas een dag aan en je trui is nog fris? Omdat niet elk kledingstuk na één keer dragen gewassen hoeft te worden, kan een extra plank in de slaapkamer zinvol zijn. Om te voorkomen dat zich bergen wasgoed op de ladekast ophopen of dat het bed wordt overspoeld met kleding, volgen hier tien slimme oplossingen die u kunt gebruiken om uw kleding kreukvrij te houden.

1. De stoel of fauteuil

De klassieker: Een fauteuil of stoel in de slaapkamer waarop de kleding van de vorige dag wordt geplaatst. Tip: vouw kleding op of drapeer ze netjes over de armleuning zodat de stoel er niet rommelig uitziet en de kamer netjes blijft.

2. De kledingkast

Wie zegt dat een kledingkast alleen in de gang kan hangen? Vooral in de slaapkamer kan het heel praktisch zijn: jassen, tassen, jurken en kamerjassen vinden hier hun plaats zonder extra ruimte te verliezen.

3. De kledingroede

Hangend, op wielen of op pootjes – de kledingroede biedt hemden en broeken netjes gesorteerd, zichtbaar en vooral goed geventileerd aan! Plaats het kledingrek indien mogelijk niet direct voor het raam om verbleken van de stoffen te voorkomen. Combinatieoplossing: de kledingroede met spiegel is bijzonder praktisch. Probeer het, bekijk het en beslis – en dat allemaal zonder onnodig door de kamer te lopen.

4. De hanger

Zijn je favoriete stukken te mooi om uit het zicht in de kast te hangen? Gebruik je kleding als afwisselende wanddecoratie – zo heb je er iets van zonder gedragen te worden.

5. De kapstok

De chique kapstokhaken van Muuto zien er ook prachtig uit als ze onbedekt zijn en sieren elke witte muur! Tip: In verschillende kleuren zien de stippen eruit als kunst en krijg je een goed humeur! Multifunctioneel: hier dienen de kleerkastgrepen ook als kapstokhaken voor reeds gedragen items. Zo zit alles op zijn plaats en hoeven er geen extra gaten in de muur te worden geboord.

6. Het kamerscherm

Als roomdivider verdelen Spaanse muren een slaapkamer op elegante en flexibele wijze in verschillende zones. Maar ze bieden ook veel in hun functie als privacyschermen: iedereen die zich naakt voelt zonder kleding, kan achter het scherm van outfit veranderen en het tegelijkertijd als kledingrek gebruiken.

7. Het kledingrek

Stabiel en handig: een kledingrek in de slaapkamer neemt alle functies van een klassiek kledingrek over en kan, vooral in grote slaapkamers, lege hoeken opvullen.

8. De ladder

Niet alleen kun je je kleding nonchalant over de sporten hangen, maar ook blazers of blouses kun je kreukvrij aan de hanger hangen. Daarnaast is de ladder in de slaapkamer een echte eyecatcher.

9. De bedbank

Het ziet er niet alleen mooi uit, het voldoet ook aan zijn doel: de bedbank dient als praktische afsluiting van het bed en biedt veel ruimte voor kussens, spreien en kleding.

10. De domme dienaar

Het klassieke meubelstuk staat ook wel bekend als valet stand – en is eigenlijk vooral handig voor de heren van de creatie: jassen, broeken en stropdassen kunnen hier kreukvrij worden opgeborgen.

10 ideeën voor het kledingrek
Schuiven naar boven